11. decembra 2017

NTC sistem učenja

NTC je skraćenica od „Nikola Tesla Centar“ – Odsek MENSE za darovite.

NTC je nastao sa ciljem da deca razviju svoje potencijale. Preduslov ostvarenja ovog cilja, rana stimulacija dece tačnije stimulacija razvoja novih veza u mozgu.
NTC je naučno zasnovan sistem učenja koji je prihvaćen i primenjen u oko 15 država Evrope.

NTC  radionice imaju za cilj da razviju funkcionalno znanje i logičko mišljenje kod dece. Polazimo od toga da svako dete u sebi ima urođene potencijale koje nastojimo prepoznati, a zatim ih razviti do njihovog maksimuma.

Pomoću ovih revolucionarnih metoda i tehnika, kroz igru stimulišemo mentalni razvoj dece, brzinu razmišljanja, povezivanja, zaključivanja, koordinaciju pokreta, motoriku, sprečavamo poremećaje koncentracije i pažnje.

Na NTC radionicama učimo decu kako da zavole učenje i školu!

Deca koja prođu kroz program imaju mnogo bolji školski uspeh, mnogo lakše i brže uče te razvijaju sopstvene metode i tehnike učenja.

Primenom metoda NTC-a, deca dolaze do saznanja u raznim oblastima uz pomoć asocijacija, ilustracija, klasifikacija, uočavanjem i povezivanjem zaključaka uz međusobnu motivaciju i drugarsko podsticanje i navijanje.

Naš cilj je da naučimo decu tehnike učenja koje će moći da koriste u kasnijem školovanju, ali i u svim izazovima koje život donosi.

Ohrabrujemo međusobno slušanje I uvažavanje, povezivanje I slobodno iznošenje novih ideja.

2014 Powered By Volim Kragujevac Taboo